Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό, βόκτα, κάππαρη κρέμα γάλακτος και καρύδια

Υλικά

500  καπνιστό σολωμό
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κάππαρη (την οποία έχουμε ξαρμυρίσει σε χλιαρό γάλα)
6 κ.σ. κοπανισμένα καρύδια
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
100 ml βοτκα
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά περίπου ίσα να κρατανε. Σε ενα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καρύδι, τη κάππαρη και το σολωμό. Μόλις σωταριστούν καλά τα σβήνουμε με τη βότκα. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αλατίζουμε. Τελειώνουμε προσθέτοντας τα μακαρόνια και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται άριστα με μια πράσινη σαλάτα και λευκό παγωμένο κρασί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου