Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Κακκαβιά

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό ψάρια για σούπα (σκορπίνα, ροφό, μπακαλιάρο κ.α.)
3-4 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tip! Όταν τρώμε κακκαβιά δε πίνουμε νερό γιατί μας προκαλεί περισσότερη δίψα!

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ξεκινάμε να "χτίζουμε" τα υλικά μας αρχίζοντας απο τις πατάτες. Απο πάνω τοποθετούμε τα ψάρια ξεκινώντας απο τα πιο μεγάλα στα πιο μικρά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το νερό. Αν χρειαστεί περισσότερο απο 3 ποτήρια για να τα σκεπάσει να θυμάστε να προσθέσετε και το ανάλογο λάδι. Τελειώνουμε με τη ντομάτα και το κρεμμύδι τα οποία μπαίνουν ολόκληρα στη κατσαρόλα και τα αφαιρούμε λίγο πριν σερβίρουμε. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και απο το σημείο βρασμού μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα ψάρια και πολτοποιούμε τις πατάτες ετσι ώστε η σούπα μας να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Σερβίρεται ζεστή και άν τα ψάρια είναι μεγάλα και μπορούμε να τα φάμε, τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα με μπόλικο λαδολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου