Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Παλαμίδα σκορδάτη στο φούρνο με ελαιόλαδο

Υλικά

2 παλαμίδες περίπου 1.5 κιλό η κάθε μια
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μισοφέγγαρα
1 κ.σ. ρίγανη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικό)

Τip! Αν θα βάλετε πατατούλες  είναι σημαντικό να προσθέσετε και νερό για να ψηθούν. Σας το συνιστω πάντως γιατί είναι νοστιμότατες!

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια μας και τα αλατίζουμε. Με ένα μαχαίρι κάνουμε σχισμές στη κοιλιά, στο κεφάλι, τη ράχη και την ουρά του ψαριού και βάζουμε μέσα τα σκόρδα. Προσθέτουμε μπόλικη ρίγανι και το ελαιόλαδο. Σκορπίζουμε τις πατάτες γύρω απο τα ψάρια και νερό για να ψηθούν Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το φαγητό μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Λίγο πριν το βγάλουμε απο το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει απο πάνω. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται άριστα με πατάτες τηγανητές ή σαλάτα εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου