Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα με μαιντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Οι σαρδέλες είναι ένα απο τα αγαπημένα μου ψάρια και φυσικά πλούσια σε Ω3 λιπαρα τα οποία βοηθούν πολύ τη καρδιά και όχι μόνο. Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και διατροφικά η ιδανική για όλους.

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες μετρίου μεγέθους
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
6 κ.σ. μαιντανό ψιλομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό 2 λεμονιών
αλάτι
3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και αλατίζουμε καλά τις σαρδέλες. Τις ψήνουμε στο γκρίλ όχι πολύ ώρα να στεγνώσουν και τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Χτυπάμε το λάδι, το αλάτι, το λεμόνι και το νερό καλά να ανακατευτούν και περιχύνουμε τις σαρδέλες όσο είναι ακόμη ζεστές. Πασπαλίζουμε τον μαιντανο και μπόλικο κρεμμύδι και σερβίρουμε μετά απο ενα πεντάλεπτο για να μείνουν λίγο οι σαρδέλες στο λαδολέμονο. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές, σαλατούλα και φυσικά με άφθονο ούζο ή τσίπουρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου