Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ψάρι Πλακί

Υλικά:
2 κιλά ψάρι της αρεσκείας σας
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες απο το τρίφτη
2 ντομάτες κομμένες σε ροδές
νερό μέχρι να σκεπαστεί
1/2 φλ. λάδι
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες τις οποίες έχουμε επίσης αλατίζει και τακτοποιούμε τα υλικά μας να καλύψουν όλο το χώρο του ταψιού. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδα και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, προς το τέλος το μαιντανό και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το ψάρι με τις πατάτες και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να σκεπάστει το φαγητό μας. Πάνω απο τα ψάρια βάζουμε τις ροδέλες ντομάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς για 1 περίπου ώρα. Είναι σημαντικό να ρίχνουμε μια ματιά ανα διαστήματα για να βεβαιωθούμε οτι το φαγητό μας έχει αρκετό ζουμί. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται απο μια σαλάτα εποχής και λευκό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου